Home   >  

Linkedin Komisyoncuları’ndan Korunun


Bazı komisyoncular popüler olmak için sizi kullanıyor ve siz farkında değilsiniz! İlk yazımda Linkedin Komisyoncuları kimdir amaçları nelerdir bunlardan bahsetmiştik. Hızlıca okumak için şuradan erişebilirsiniz. Şimdi ise bu komisyoncular bizi nasıl istismar ediyor? Bizler Linkedin komisyoncuları tarafından nasıl suistimal ediliyoruz bunları konuşacağız.

1) 30.000 Bağlantım var iş arayanlar ve çalışan arayanlar yoruma yazsın

Bu paylaşım türü Linkedin de gördüğüm en saçma şeylerden biri olabilir. Anlıyorum iş arayan insanlar bir umut yorum yazıyor etkileşim yaratıyor. Ancak açıklık getirelim bu paylaşımı yapan linkedin komisyoncusunun tek bir amacı var yüzlerce, binlerce beğeni ve yorum olması. Sosyal medyanın benzini etkileşimdir, etkileşim ne kadar var ise paylaştığınız gönderi sizi o kadar ileri götürür. Linkedin komisyoncusu arkadaşımız paylaşımı büyüdükçe linkedin ağında o kadar çok görünecektir, yani kaba tabirle kendi reklamını yapacaktır. O nedenle bu paylaşımlara itibar etmeyin.

2) CV danışmancıları

Bazı profesyoneller var gerçekten insan kaynakları sürecini yönetmekte çok iyiler. Bir de gerçekte var olmayan şirket & kurum linkedin sayfaları üzerinden cv danışmanlığı yaptıklarını ve bu sayede şu kadar kişiye iş bulduklarını iddia edenler var. İşin ücret boyutuna zaten girmiyorum kesinlikle uzak durun. Profesyonel olarak sektörünüze göre deneyiminize göre cv nasıl hazırlanmalı ? soruna cevap veren çok güzel bloglar yazılar var, bunları okuyarak doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu kişi ve sayfalara itibar etmemeniz sizin faydanıza olacaktır.

3) Filanca Tv’ye sizi davet ediyoruz

Linkedin’de sizi filanca tv’ye davet etmek istediklerini belirten bir özel mesaj alırsanız, durun derin bir nefes alın ve yavaşça mesajı silin. Bu yöntemde ise sizi sektörde öncü bir programda konunun uzmanı olarak davet ettiklerini belirterek ön hazırlık yapıyorlar. Sonrasında ise çeşitli ikna koşullarında iş ücret konuşmaya geliyor. Siz siz olun bu tarz tekliflerin tamamından uzak durun.

4) Robotlar geliyorcular

Kaynağı belli olmayan videolar ve haberler sürekli paylaşılıyor. Özellikle kaynağı belli olmayan videolar üzerinden robotlar geliyor robotlar geliyor diye diye insanlara yalan yanlış bilgiler eriştirenlerden uzak durun. Küçük google aramaları ile önünüze düşen bilginin doğruluğunu kolayca kontrol edebilirsiniz. Son örneği olarak ÇİN kaynaklı bir robotik şirketinin videosunu “yerli milli robotumuz “ olarak servis eden linkedin kullanıcısı görmüştüm

Adres

Küçükyalı Maltepe İSTANBUL

Telefon

Mail

me@umitakgun.com

Top