Home   >  

Linkedin Şirket Sayfası Yönetimi


Linkedin Şirket Sayfası nasıl açılır? sorusunun cevabını geçen hafta anlatmıştım. Bu kez Linkedin Şirket Sayfası Yönetimi hakkında kısa kısa notlar paylaşacağım. Bu notlar sayesinde şirket sayfasını verimli bir şekilde kullanabilir, sayfanızı etkin kullanarak markanızı, faaliyetlerinizi takipçilerinize anlatabilir ve onlarla etkileşime geçebilirsiniz .

1.Sayfanıza yöneticiler ekleyin

Tıpkı Facebook hesaplarında olduğu gibi Linkedin şirket sayfalarında da farklı kullanıcılara sayfa yetkileri verilebilmektedir. Burada dikkat edilecek husus; sayfaya yönetici olarak eklemek istediğiniz kişi ile Linkedin üzerinde bağlantınızın olması gerekmektedir. 4 farklı yönetici tipi var;

  • Belirlenen Yöneticiler: Bu bölüme ekleyeceğiniz kişilere sayfanın tüm yetkilerini vermiş olursunuz. Yani sayfayı kuran kişi olarak yetkilerinizi birebir atadığınız kişi ile paylaşmış olursunuz. Bu noktada dikkat edilecek husus; bu tipte atadığınız yönetici sizi “yönetici rolünüzden” çıkarma yetkisine sahiptir.
  • Recruiter Yayıncıları: Linkedin üzerinden iş ilanları oluşturuyor ya da oluşturmak istiyorsanız insan kaynakları uzmanlarının ilgili başvurulara ulaşabilmesini istiyor ancak sayfa ile ilgili diğer yetkilere erişmesini istemiyorsanız bu yönetici erişim izinleri tam sizin için. Atanan kişi kampanya yönetimi kısmından ilgili adayları ve eğer varsa ekledikleri dosyaları indirebilir
  • Sponsorlu İçerik Yayıncıları: Çalıştığınız bir ajans için ya da şirketinizden ilgili kişiye bu yönetim izni ile “doğrudan sponsorlu içerik oluşturucusu” yetkisi verilmiş olur. Normalde içerikler sayfa yöneticileri tarafından yayınlanırken, bu izne sahip sayfa yöneticisinin paylaştığı içerikler sayfa akışında veya vitrin sayfasında görünmez. Sadece reklamın gösterildiği alanlarda hedeflenen kitleler tarafından görüntülenir.
  • Pipeline Oluşturma Yöneticileri: İşe alma ihtiyaçları için aday alma ve yönetme yetkilerinin bulunduğu yönetici tipidir. ”Pipeline Builder” kullanılarak sadece aday sonuçları değil Linkedin şirket sayfası üzerinde adaylara yönelik fırsatınızı ve şirket markanızı tanıtabilir ve onlarla etkileşime geçebilirsiniz
Yönetici olarak eklediğiniz kişinin Linkedin’ e kayıt olduğu maile davet gider. Yönetici olarak sayfaya eklenmesi için bu daveti kabul etmesi gerekir.

2.İçeriklerinizi paylaşmaya başlayın

İçerik oluşturmak başlı başına detaylı bir makale konusu. Dijital dünyada her 100 kişiden 1’i içerik üretiyor, diğer 9 kişi etkileşime geçiyor;  yani yorum yapıyor, paylaşıyor, feedback veriyor. Diğer 90 kişi sadece bu içeriği tüketiyor ve harekete geçmiyor. Dolayısı ile içerik konusu gerçekten derin bir konu.  Ben biraz Linkedin algoritması nasıl çalışıyor bundan bahsederek içerikleri nasıl optimize edeceğinizden ve nasıl daha fazla etkileşim alacağınızdan bahsedeceğim.

3.Daha fazla etkileşim alın

Her sosyal mecranın kendine ait kuralları vardır, bir de genel dijital iletişim kanunları vardır. Genel dijital iletişim kanunlarını bildiğinizi kabul ediyor ve Linkedin algoritması odaklı etkileşim arttırma yöntemlerine geçiyorum.

  • Her platformda olduğu gibi Linkedin ’de de video bir numara. Videolu içerikleriniz her zaman daha çok erişim alacaktır.
  • İçeriklerde birden fazla fotoğraf kullanın. Birden fazla fotoğraf kullanıcıyı harekete geçireceğinden fotoğraflara tıklamasına neden olur. Linkedin algoritması bu tıklamaların her birini etkileşim olarak kabul edeceğinden içerik kalite puanınız yükselecektir.
  • Linkedin algoritması; her bir paylaşımda o an çevrimiçi olan kullanıcıların küçük bir kısmına içeriğinizi gösterir. O kullanıcıların etkileşimlerine göre paylaşıma bir kalite puanı oluşturur (ve daha birçok kritere göre), böylece diğer çevrimiçi kullanıcıların hepsine gösterip göstermeyeceğine karar verir. Bu nedenle hedef kitlenizin gerçekten “ilgi alanlarına uygun” içerik ürettiğinizden emin olun.
  • Paylaşımlarda mutlaka hashtag ( # ) kullanın ama bunu abartmaktan kaçının. Makul sınır için maksimum üç diyebilirim.
  • Paylaşımlarınıza çalışanlarınızı dahil edin. Hatta onları @isim soy isim şeklinde gönderiye etiketleyin. Çalışanların ve ya organizasyon üyelerinin etkileşim gösterdiği Linkedin şirket sayfaları diğerlerine nazaran 4 kat fazla etkileşim alıyor!
  • Dünya dijital iletişim çağında! Dijital iletişim ile birlikte dinamikler de değişiyor, artık kurumsal içi boş laflar bir şey ifade etmiyor. Sadece şirketinizi anlatmayın daha çok ürettiğiniz değerden, çalışanlarınızdan, şirketinizin sosyal hayatından, hedef kitlenize fayda sağlayacak şeylerden bahsedin.
  • Eğer bir içerikte partner şirket ya da takım arkadaşlarını ilgilendiren şeyler var ise mutlaka onları da gönderiye etiketleyin.
  • 2019 güncellemesi ile birlikte artık sayfa yöneticileri kendi ağındaki insanları sayfaları beğenmeye davet edebiliyor. Bağlantılarınızı sayfanızı takip etmeye teşvik etmeyi unutmayın.
Etkileşimleri ve sayfayla ilgili faaliyetleri buradan takip edin.

4. İç görüler edinin

Sayfayı oluşturduk; sayfa bilgilerini, logoyu, açıklamayıderken her şeyi tamamladık. Hatta artık içerik paylaşmaya da başladık. Şirket çalışanları sayfamızı çalıştığı kurum olarak profiline ekledi. Diğer kullanıcılar sayfayı takip etmeye başladılar. Yolculuğumuz asıl bundan sonra başlıyor.

Linkedin’ de diğer sosyal ağlar gibi dinamik bir yapıya sahip. Ayrıca insanların ilgi alanları sürekli değişkendir. İnsanların nelerle ilgilenip, ilgilenmediğini; neyi daha çok beğendiğini ya da sayfanızın hangi günlerde, saatlerde daha çok ilgiyle takip edildiğini bilmeniz gerekiyor. Bunun için de, sayfada “analizler” kısmını kullanacağız. Bu analizler bize hedef kitlemiz ile alakalı bilgiler vererek; takipçilerimizin ne istediği konusunda bize yol gösterecek.

a) Faaliyet Sekmesi

Kısaca bildirimlerin görüntülendiği ekran diyebiliriz. Linkedin şirket sayfası yönetimi için tüm faaliyetleri ile ilgili bildirimleri buradan takip edebiliriz. Bahsetmeler kısmı, bir kişi profili ya da şirket sayfasının gönderide bizim sayfamızı etiketlemesidir.

b) Analizler Sekmesi

1b) Ziyaretçiler: Bu kısımda adı üzerinde sayfamızı ziyaret eden kullanıcıların davranışlarını izliyoruz. Tarih aralığını değiştirerek hangi tarih aralığında daha çok ziyaret edildiğinizi ya da sayfanın ilgi gördüğünü inceleyebiliriz. Aynı zamanda ziyaretçiler ile ilgili konum, sektör gibi çok kritik bilgilere yine bu bölümden ulaşabiliriz.

2b) Güncellemeler: Bu kısımda paylaştığımız içeriklerle ilgili verileri görebiliriz. Özellikle bu kısım bizim için çok önemli, çünkü yayınlarımızın hangisinin daha çok beğenildiğini ya da neden beğenildiğini buradaki verilerden anlayabiliriz. Normalde etkileşim oranı bilgisine alışkınız ancak burada CTR isminde bir veri daha var. Etkileşim oranı kısaca; gönderiye etkileşim gösterenlerin toplam takipçiye oranını gösterirken, CTR ise o gönderiye etkileşim gösterenlerin “ o gönderiyi görüntüleyenlere” oranını verdiği için daha değerlidir.

Güncellemeler görünümü ve X,Y örnekleri

X örneğinde görebileceğimiz gibi görüntülenme Y örneğine göre düşük olmasına rağmen CTR oranı daha yüksektir çünkü görüntüleyenlerin çoğunluğu gönderiye ilgi duymuş. Bunun bir sebebi de yukarıda etkileşim örneklerinde verdiğimiz gibi çoklu fotoğraf kullanımı. Y örneğinde ise tek fotoğraf kullanılmış ancak X örneğine göre daha çok “ reaksiyon “ aldığı için daha fazla görüntülenme almış.

görsel: X,Y örnekleri

 

3b) Takip Edenler: Bu sekmede ise sayfamızı takip edenler ile ilgili yine diğer bölümde olduğu gibi teknik veriler elde edebiliriz. Takipçilerin; sponsorlu ya da organik takip oranlarını, konumlarını ya da sektörlerini yine bu alandan takip edebiliriz. Dikkat edilmesi gereken husus; diğer sekmelerde sayfamız ile etkileşim gösteren kullanıcıların istatistiklerini görürken; (yani sayfamızı takip etmeyebilirler) bu kısımda sadece takipçilerimizin istatistiklerine erişiyoruz. Sayfayı takip etmeyenlerin etkileşimleri ile edenlerin etkileşimleri bize ileriye dönük nasıl içerikler paylaşmamız gerektiğini göstermektedir.

Takip edenlerle alakalı analizler görünümü

Faydalı bulduysan paylaşır mısın ? 🙂

Verdiğim bu bilgiler ile sayfanızı büyütebilir ve şirketinizin fikirlerini hedef kitlelerinize anlatabilirsiniz. Tabi öğrenmenin sonu yok 🙂 Gelecek sefer de Linkedin şirket sayfası yönetimi ile ilgili daha ayrıntılı ve kritik bilgiler vereceğim. Sevgiyle kalın.

Comments (2)


Linkedin Şirket Sayfası Adına Etkileşimde Bulunma - Ümit Akgün

Ocak 2020 10

[…] çıkacağına dair bir bilgi linkedin ekibi tarafından bildirilmedi.   Şimdi gelin linkedin şirket sayfası adına başka gönderiler ile etkileşimde bulunmanın nasıl olduğuna birlikte bakalım. […]


Linkedin Şirket Sayfası Büyütme Rehberi - Ümit Akgün

Ocak 2020 10

[…] bu yazıyı okuyabilirsiniz: Linkedin şirket sayfası yönetme (teknik) […]

Adres

Küçükyalı Maltepe İSTANBUL

Telefon

Mail

me@umitakgun.com

Top